torsdag 9 augusti 2007

Nakenchock i Sundre!

Idag var det en hel del fågel i märkområdet. Tyvärr var inte vädret det bästa och det blev bara 3 timmars effektiv märkning. Det såg riktigt lovande ut när vi satte upp näten, men tyvärr började det regna efter ca en och en halv timme. Ner med näten och återfärd mot huset. Då hade vi inte fått något riktigt speciellt. En halsbandsflugsnappare var det roligaste. Strax innan åtta slutade det regna, så vi åkte ner och hoppades på lite mer fågel. Det var ett riktigt lyckokast. Det hoppade omkring fågel överallt, och det fångades några godbitar. Bl a en göktyta som får bli dagens fågel. Sammanlagt blev det 57 fåglar av 12 arter. Tänk om vi hade kunnat hålla på hela morgonen. Kanske kunde det blivit höstens första 100-dag.






Caroline med göktyta.




Dagens resultat:
Göktyta 1
Sävsångare 1
Härmsångare 2
Ärtsångare 7
Törnsångare 5
Trädgårdssångare 9
Grönsångare 3
Lövsångare 13
Halsbandsflugsnappare 1
Svartvit flugsnappare 13
Grönfink 1
Gulsparv 1

Tyvärr började det regna igen runt kvart i 10, och den här gången en riktig åskskur. Gigi, Lise och Caroline var ute och plockade, så de allra flesta fåglarna var tagna ur näten. Roger, Göran och Kristoffer slet av sig på överkroppen och började springa omkring som dårar för att få ner näten så fort som möjligt. En syn för gudar. Självklart vart de helt genomsura, men nöjda över ett gott jobb. Vill passa på att ge en varning för den bilden som kommer nu. Det klassiska kvällstidningsuttrycket NAKENCHOCK kan användas. Som sagt, varning för starka bilder!!

Fettklassificering undanbedes!

Efter att ha använt dagen till att torka upp samlades vi alla i Burgsvik för en hård kamp. Minigolfbanan attackerades med stor entusiasm. Gigi avgick med seger, med ett resultat som matchar vinglängden på en hona lövsångare. Efter henne följde Roger och Göran på en delad andraplats. Hur det gick för resten vägrar vi ta upp här.
Som pricken över i:et blev det pizza på Folkeryds. Helt enkelt en toppenkväll.

Personal var samma som igår. Skrivit har Koffe gjort.

Inga kommentarer: