fredag 10 augusti 2007

Smärta och smäcka

Idag fick vi en märkdag helt utan regnavbrott. Det var en hel del fågel ute i märkområdet, men eftersom det blåste en del studsade det mesta tyvärr. Ändå fick vi en hyfsad dagssumma, mest tack vare att det var en del lite tyngre fåglar som fångades. Sammanlagt blev det 48 fågel av 12 arter. Dagens bild blir på den juvenila rosenfink som fångades på första rundan. Dagens mest smärtsamma upplevelse var annars de 10 törnskator som märktes.


Dagens resultat:
Göktyta 1
Trädpiplärka 1
Näktergal 1
Ärtsångare 3
Törnsångare 3
Trädgårdssångare 6
Grönsångare 2
Lövsångare 17
Grå flugsnappare 1
Törnskata 10
Grönfink 2
Rosenfink 1

Under en lite mer lugn stund under dagen uppfanns en ny lek: ”Hur tungt kan du blåsa?”
Den går ut på att blåsa så hårt man kan på vågen för att se hur tungt det blev. Före detta trumpetaren Göran vann med 74 gram. På bilden ses Gigi i full action.


Efter lunch åkte Gigi, Göran och Caroline hem. Tack så mycket för en gedigen insats. Eftermiddagen var riktigt varm så först blev det mjukglass vid Majstre för att sen åka raka vägen till beachen. Superhärligt i vattnet.

Till middag fick Kristoffer för första gången uppleva vad som ska vara en sundrespecialitet, lammsmäcka. Enligt ryktet uppfunnet genom ett riktigt matlagningsmisslyckande. Det smakar bra mycket bättre än vad det ser ut som.

Kvällsturen till Flisviken gav bl a: prutgås, alfågel och 11 mosnäppor.

Personal idag fortfarande samma. Koffe har skrivit.

Kom gärna med kommentarer. För att ge en kommentar så klicka på texten kommentar i slutet av varje inlägg. Då kommer du till en sida där du kan skriva din kommentar. Just nu kan vem som helst lämna en kommentar. Därför kommer den först granskas innan den kommer upp på bloggen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena gänget!
Det verkar ju som om det går rätt bra för er, ni har redan haft två arter jag saknar handX/sundreX på...

Ska bli så grymt skönt å komma ner på söndag. Nej, nu måste jag tillbaka till verkligheten, har en födelsedagsfest att ordna

Ords 1:17
//
Fredrik