söndag 12 augusti 2007

Tjocka, tjocka och ännu mera dimma

Än en gång trodde vi att det skulle bli en riktigt fin dag. Helt vindstilla och lite molnigt när vi åkte ner för att sätta upp näten. Tyvärr så kom det in tjocka lagom till andra nätrundan. Och vilken tjocka!! Man kunde knappt se Hoburgsklippan från boden. Detta ledde tyvärr till att alla fåglar vägrade röra på sig utan satt och tryckte i buskarna. Vi fick ändå veckans tredje gröna dag med 51 fågel av 12 arter. Det roligaste var absolut den juvenila gräshoppssångaren som vi fångade under första rundan. Självklart dagens fågel.


Dagens resultat:
Björktrast 1
Taltrast 1
Gräshoppssångare 1
Ärtsångare 5
Törnsångare 10
Trädgårdssångare 6
Grönsångare 4
Lövsångare 11
Grå flugsnappare 2
Svartvit flugsnappare 3
Törnskata 1
Gulsparv 6


Vecka 32 gav sammanlagt 322 fåglar av 33 arter med en hel del godbitar. Se tidigare bloggposter.

Fint besök ända från Visby/Uppsala fick vi idag. Redan kl 05:00 kom Simon och Ludde. Simons farföräldrar körde ner dem ända från Visby. Även Thord Lantz med barn var nere.

Att dimman var tjock beskrivs nog bäst med den kommentar som en av killarna fällde fyra timmar efter att de kommit. Fritt citat: "Men, det är ju vatten där nere!"

När dimman hade lättat på eftermiddagen blev det en del skådning. Bl a åkte vi och letade efter aftonfalken igen. Den hade setts under morgonen, men när vi var där var den borta. Däremot fick vi se en flock med tre arter spovar. Storspov, småspov och myrspov. Längst ute på Faludden hittade Kristoffer en petflaska med massa ballonger fastknutna. På ballongerna stod det nåt främmande språk och i flaskan låg det ett mycket kryptiskt meddelande. Tolkhjälp önskas. Klicka på bilden så blir den större.

Kl 18 hämtade vi upp Fredrik Litsgård (FLD) och Mattis Jansson (MJN) i Burgsvik. De hade varit på resande fot i nio timmar. Strongt killar!
Den första sundretraditionen de fick vara med om var middag på Majstregården.

Personal idag var Tudde, Anne, Sebastian och Johanna Lilja, Roger och Lise Mellroth och Kristoffer Lager. Vid datorn, Koffe.

Inga kommentarer: