fredag 17 augusti 2007

Hoburg - make over

Mycket vind idag så ringmärkningen ersattes av sovmorgon och efterföljande sträckskådning från 06:30. Skörden blev dvärgmås, myrspov, labb, storlom och sjöorre. Sträckskådning behöver inte alls vara särskilt jobbigt som man kan se på bilden.

Vid 9 gav vi upp sträckskådningen och begav oss ut på en liten artjakt i Sundre men först var vi tvungna att visa Mattis Hoburgsgubben (a.k.a. Gotlands mest överskattade turistmål). Ärligt talat är gubben fruktansvärt tråkig, så vi bestämde oss för att hotta upp honom lite.

Efter en kort visit i Kettelvik tog vi Hallbjänsvägen hem. Självklart var vi tvungna att prova alla småvägar och hittade en väldigt intressant liten ”väg” som inte ledde någonstans. Strax bredvid vägen hittade vi dock ett aktivt kalkstensbrott där två konstnärer stod och gjorde statyer av lejon och nakna tanter.

Idag var sista dagen för familjen Liljas husvagn i Sundre. Det har varit väldigt kul å lära känna dem bättre. Vi kommer verkligen sakna den ringande gotländskan och deras underbara mat.

Ni har kanske antagit att nu när Digrans varit ungkarlslya i flera dagar så skulle det vara ett riktigt bombnedslag här?! Men icke!!! Fredag är städdag och det finns inga bildbevis på hur det såg ut innan, bara efter… Allt är upplockat från golvet, som både är dammsuget och våttorkat. Toan är ”skitren” och gräset är kortklippt. Men döm om vår besvikelse när första toabesöket efter rengöringen resulterade i ett rejält stopp och toastolen fylldes med brunt vatten. Men det problemet är löst nu.

Vi var även uppe i Burgsvik och handlade, tankade bilen och kollade luften i däcken. Vi bestämde oss även för att kolla oljan. Efter sju sorger och åtta bedrövelser fick vi äntligen upp motorhuven. Nästa problem vi ställdes för var att hitta oljestickan. Men efter att vi alla tre känt igenom varenda lös del på motorn, minst tre gånger, hittade vi den. Som tur var fanns det tillräckligt med olja kvar, annars vete gudarna vad vi gjort. För att fira denna bragd gick vi till Folkeryds och åt pizza.

Dagens personal var Fredrik, Koffe och Mattis (samt de som tog husvagnen och drog)

Vid tangentbordet: Fredrik

Inga kommentarer: