onsdag 15 augusti 2007

Blåsig dag gav roliga fåglar (men ingen göktyta)

Idag blev det lite lugnare. Morgonen började fint med klart väder och i stort sett vindstilla. Under morgonen började det dock blåsa upp från SV för att senare under dan blåsa rejält.
Fångsten blev hyfsad och vi fångade 65 fågel av 15 arter. En hel del spännande arter där flera var nya för hösten. Bland det mer spännande var gräshoppssångare och en sparvhök som vi lyckades ta på andra försöket. En kraftig hona som får bli dagens fågel.

Dagens resultat:
Sparvhök 1
Järnsparv 1
Koltrast 1
Gräshoppssångare 1
Härmsångare 2
Ärtsångare 10
Törnsångare 8
Trädgårdssångare 4
Grönsångare 1
Gransångare 1
Lövsångare 23
Grå flugsnappare 3
Halsbandsflugsnappare 3
Svartvit flugsnappare 1
Törnskata 5

Ringmärkningen i Digrans fortsätter. Eller i alla fall ringmärkningsförsöken. Idag var näten uppe hela eftermiddagen utan att vi fick en enda fågel. Dock lyckades vi få en rödhake igår kväll. Så potentialen finns J

Nere vid Flisviken och på Rivsudden var det riktigt bra med vadare. Arter som är värda att nämnas är kustsnäppa, spovsnäppa, myrsnäppa, sandlöpare och roskarl. Tyvärr lyckades vi inte hitta någon dubbelbeckasin vid bunkern på Rivsudden. Däremot fick vi riktigt blöta fötter.

Dagens absoluta flyguppvisning stod två kungsörnar för. Vid branterna strax nedanför Digrans red de på uppvindarna som bildades där. Det är en mäktig känsla att ha en kungsörn som hänger helt still i luften bara 10 meter ovanför skallen.

Just nu regnar det och blåser. Undrar om det blir nån märkning imorrn. Prognosen är inte lovande.

Personal idag var samma som igår. Skrivit har Koffe gjort.

Inga kommentarer: