måndag 13 augusti 2007

Massa ettor och en tvåa

Idag var det riktigt tomt i markerna. När vi drog upp näten blåste det måttlig sydväst som sedan avtog. Det blev också disigare. Det var knappt nån fågel som rörde sig och, hör och häpna, inte en enda sylvia fångades idag. Sammanlagt blev det 26 fåglar av 5 arter. Men fyra halsbandsflugsnappare förgyllde morgonen ändå. Eftersom jag redan lagt upp bild på en sån får grönsångare bli dagens art.

Dagens resultat:
Näktergal 1
Härmsångare 1
Grönsångare 3
Lövsångare 16
Halsbandsflugsnappare 4
Svartvit flugsnappare 1

En snabbtur ner på Rivet visade sig bli riktigt lyckad. Kungsörn, kustpipare, småspov och snatterand sågs bl a.
Vi såg även tre ring/färgmärkta vitkindade gäss. Nån som kan tipsa om hur de ska rapporteras?
Senare på eftermiddagen tog Fredrik, Kristoffer och Mattis sig ner till Flisviken. Det första som händer är att vi blir överfallna av en skock får, eller lamm som man säger här på Gotland. Mycket närgångna var de i alla fall.
I viken var det en hel del vadare. Mosnäppa, spovsnäppa, ljungpipare t ex. Även prutgåsen sågs. Vid Muskmyr börjar det röra sig lite rovfågel och vi såg två bivråkar, två JAS Gripen och en lärkfalk.
Familjen Lilja utnyttjade värmen på ett helt annat sätt med glass och bad.

Roger och Lise Mellroth smet iväg under den tidiga morgonen för att hinna med sin färja. Mycket tack för allt jobb de gjort. Riktigt kul har varit att få höra Rogers anekdoter från tidernas begynnelse, alltså 1976.

Ska ge en rättelse om nötväckorna som jag skrev om tidigare. Har fått reda på att två till fångats och den senaste var faktiskt i våras. Men lika kul var det ändå.

Personal idag har varit familjen Lilja, Kristoffer Lager, Mattis Jansson och Fredrik Litsgård. Tangentbordet har knappats av Koffe.

Inga kommentarer: